بیزبلاگر- BETA

بیزبلاگر: در باره بازار، تجارت، سرمایه، زندگی و کسب وکار از نگاه فرزاد زمانی!- آنچه دیروز نمی دانستم!

بیزبلاگر- BETA

بیزبلاگر: در باره بازار، تجارت، سرمایه، زندگی و کسب وکار از نگاه فرزاد زمانی!- آنچه دیروز نمی دانستم!

لاریجانی و سولانا مذاکره را 'سازنده' خواندند

 
علی لاریجانی و خاویر سولانا
برخی ناظران دیدار لاریجانی و سولانا در وین را آخرین فرصت برای جلوگیری از تحریم ایران دانسته اند
علی لاریجانی، سرپرست مذاکرات هسته ای ایران، و خاویر سولانا، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، دیدار روز شنبه 9 سپتامبر در وین پایتخت اتریش را 'سازنده' توصیف کرده و از ادامه گفتگوها در روز یکشنبه خبر داده اند.

آقای لاریجانی و کریستینا گالاچ، سخنگوی آقای سولانا، پس از این ملاقات گفته اند مذاکرات 'خوب'، 'سازنده' و 'مثبت' بوده است، اما هیچیک از طرفین به محتوای مباحث مطروحه در این جلسه اشاره نکرده اند.

دیدار روز شنبه که به میزبانی صدراعظم اتریش برگزار شد، تلاش دیگری است برای اینکه طرفین درگیر در مناقشه هسته ای ایران به نقطه مشترکی برای از سرگیری مذاکرات برسند و برخی این ملاقات را آخرین فرصت برای جلوگیری از تحریم ایران می دانند.

اعضای دایم شورای امنیت و آلمان شرط از سرگیری گفتگو ها با ایران را توقف کلیه فعالیت های مربوط به غنی سازی اورانیوم اعلام کرده اند، اما مقام های ایرانی می گویند تعلیق غنی سازی را به عنوان پیش شرط مذاکرات نمی پذیرند.

برخی ناظران می گویند سخنان مقام های برخی از کشورهای 1+5 در چند روز اخیر نشان می دهد که این دولت ها ممکن است حاضر شوند از درخواست خود مبنی بر تعلیق غنی سازی پیش از مذاکرات صرفنظر کنند، به شرطی که این موضوع به بخشی از گفتگوهای آینده بدل شود.

تاسیسات آب سنگین اراک
ایران با رد قطعنامه شورای امنیت، در آستانه ضرب الاجل از افتتاح مجتمع آب سنگین اراک خبر داد

این در حالی است که روز جمعه نیکلاس برنز، معاون وزارت خارجه آمریکا، با اشاره به نشست نمایندگان گروه 1+5 گفت تلاش ایران برای ایجاد شکاف بین قدرت های بزرگ جهانی ناکام مانده و خواستار وضع سریع تحریم های بین المللی علیه این کشور شد.

شورای امنیت روز 31 ژوئیه قطعنامه ای به تصویب رساند که از ایران می خواست فعالیت های مربوط به غنی سازی اورانیوم را تا روز 31 اوت متوقف کند، اما جمهوری اسلامی این قطعنامه را غیرقانونی خواند.

پیش از آن نیز پنج عضو دایم شورای امنیت - آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا و فرانسه - همراه با آلمان، موسوم به گروه 1+5 - مجموعه پیشنهادهایی را برای حل بحران هسته ای ایران مطرح کرده بودند که شامل امتیازاتی به این کشور در برابر تعلیق غنی سازی اورانیوم بوده است.

پس از به سرآمدن ضرب الاجل شورای امنیت به ایران، دولت های اتحادیه اروپا فرصتی دو هفته ای تعیین کردند تا آقای سولانا در مورد پاسخ ایران به مجموعه مشوق های پیشنهادی با مقام های این کشور مذاکره کند.

ایران در پاسخ خود به پیشنهاد شش قدرت بزرگ جهان، آمادگی خود را برای 'مذاکرات جدی' اعلام کرده اما گفته تعلیق غنی سازی را به عنوان پیش شرط از سرگیری گفتگوها نخواهد پذیرفت.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد