بیزبلاگر- BETA

بیزبلاگر: در باره بازار، تجارت، سرمایه، زندگی و کسب وکار از نگاه فرزاد زمانی!- آنچه دیروز نمی دانستم!

بیزبلاگر- BETA

بیزبلاگر: در باره بازار، تجارت، سرمایه، زندگی و کسب وکار از نگاه فرزاد زمانی!- آنچه دیروز نمی دانستم!

نیکلاس برنز در "از کاخ سفید بپرسید"

 برنامه ای تحت نظر وزارت امور خارجه، طی گفتگویی آن لاین، مسائل مربوط به حزب الله، روابط با عربستان سعودی و مسائل کلی مربوط به خاورمیانه را مورد بحث و بررسی قرار می دهد


سفیر آر. نیکلاس برنز در "از کاخ سفید بپرسید" برنامه ای تحت نظر وزارت امور خارجه، طی گفتگویی آن لاین، مسائل مربوط به حزب الله، روابط با عربستان سعودی و مسائل کلی مربوط به خاورمیانه را مورد بحث و بررسی قرار می دهد

مقدمه: به "ازکاخ سفید بپرسید" خوش آمدید. این برنامه یک اتاق گفتگوی دو طرفه است که شما می توانید در آن سوالاتتان را از مسئولان و دوستان کاخ سفید بپرسید. برای خواندن مباحث گذشته با مسئولان کاخ سفید به آرشیو "از کاخ سفید بپرسید" مراجعه کنید.

سفیر آر. نیکولاس برنز
معاون وزارت امور خارجه در روابط سیاسی

18 اوت، 2006

سفیر آر. نیکولاس برنز

بعد از ظهر به خیر. خوشحالم که توانستم این بحث مهم در مورد خاورمیانه را در برنامه کار خود بگنجانم. در مقام معاون وزیر امور خارجه در روابط سیاسی، من مسئول دفاتر وزارت امور خارجه برای آفریقا، آسیای شرقی و پاسیفیک، اروپا و اروپا- آسیا، خاور نزدیک، آسیای جنوبی و مرکزی، نیمکره غربی، تشکیلات بین المللی و مواد مخدر بین المللی و نهادهای اجرای قانون هستنم و از پاسخگویی به سئوالات شما بسیار خوشحال خواهم شد.


گریگوری، از تورنس، کالیفرنیا می نویسد:
آقای برنز عزیز، اکثریت دنیای عرب معتقدند که حزب الله با ایستادگی جلوی اسراییل و جنگیدن بهتر از آنچه توقع می رفت بر اسراییل پیروز شده است. آیا این آتش بس با منوقف کردن اسراییل از نابودی حزب الله، آمریکا و اسراییل را به خطر نمی اندازد؟
متشکرم.

آقای برنز:
به نظر ما جنگی که طی آن صدها لبنانی و اسراییلی کشته شده اند و هزاران خانه ویران شده است، برنده ای ندارد. حزب الله با گروگان گرفتن دو سرباز اسراییلی و پرتاب موشک به منطقه خط آبی که توسط جامعه بین المللی به رسمیت شناخته شده است، جنگ را آغاز کرد. اگر قرار است صلحی در منطقه پایدار شود این گروه های تروریستی باید نابود شوند. ما با کمک هم پیمانانمان، فرانسه و انگلستان و سایر اعضای شورای امنیت سازمان ملل، قطعنامه ای را به تصویب رساندیم که به دولت دموکرات لبنان کمک می کند دامنۀ اقتدارش را گسترش دهد و اصول سیاسی قاطعی را به منظور برقراری یک صلح پایدار به اجرا بگذارد.

قطعنامه 1701 شورای امنیت پس از اجرا، مانع سختی برای حزب الله و حامیانش در تهران و دمشق خواهد بود. زمانی که "این قطعنامه" به طور کامل اجرا شود حزب الله دیگر قادر به تهدید اسراییل از جنوب لبنان نخواهد بود. و این گروه برخلاف شش سال گذشته دیگر توانایی بازسازی و تقویت خودشان در نقاط مرزی را نخواهند داشت زیرا این قطعنامه سایر کشورها را از فراهم کردن اسلحه برای حزب الله منع می کند.


ایدین از مینه سوتا می نویسد:
مردم اسراییل و لبنان چگونه با ویرانی خانه هایشان سر می کنند و آیا کاری هست که من بتوانم در جهت کمک انجام بدهم؟

آقای برنز: پرزیدنت و همه اعضای کابینه او شدیداً نگران مردم اسراییل و لبنان در طول این دوران سخت هستند. شما می توانید با کمک به سازمان های بشر دوستانه که هدایت عملیات امدادی را بر عهده دارند، به تلاش های بشر دوستانه دولت آمریکا کمک کنید.

اطلاعات لازم برای پیدا کردن سازمان های مربوطه در قسمت "چگونه می توانم کمک کنم" تارنمای www.usaid.gov (لغت کلیدی: لبنان) موجود است. همچنین می توانید با مرکز اطلاعات فجایع بین المللی (سی آی دی آی) با شماره 703 – 276 – 1914 تماس بگیرید. امداد آمریکا از هدایای نقدی استقبال می کند زیرا کمک های نقدی به امدادگران این امکان را می دهد که موارد واقعاً مورد نیاز را تهیه کنند (با توجه به نیاز منطقه)؛ از فشار بر روی منابع اندک موجود بکاهند ( مانند جاده هایی که برای حمل و نقل مورد استفاده قرار می گیرند، زمان ارزشمند کارکنان، فضای انبارها و غیره)؛ بدون هیچ هزینه ای به راحتی قابل حمل و نقل هستند؛ به اقتصاد مناطق جنگ زده کمک می کنند؛ و می توان به وسیلۀ آن کمک های مناسب فرهنگی، مطابق با رژیم غذایی مردم منطقه و مناسب برای محیط زیست را ارائه کرد.

جهت اطلاعات بیشتر می توانید به یواس اید: www.usaid.gov (لغت کلیدی: اهدا) مراجعه کنید.

مرکز اطلاعات فجایع بین الملل: www.cidi.org یا شماره (703)276-1914
فعالیت های امدادی جامعه کمک های بشردوستانه درwww.reliefweb.int
از علاقه مندی شما برای کمک به شهروندان لبنانی و اسراییلی که در این جنگ رنج زیادی کشیده اند کمال تشکر را دارم.


روی، از دورهام می نویسد:
آقای عزیز، نظر شما در مورد سازمان ملل چیست؟ به نظر من آنها فاسد، ضد سامی، ناتوان، تحت سلطه اعراب (25 کشور عضو سازمان ملل عرب هستند) و بی خاصیت هستند.
من جان بولتون را به جهت تلاش هایش برای ایجاد اصلاحات و حفظ منافعمان ستایش می کنم اما به نظر نمی رسد که سازمان ملل قادر به برقراری صلح در خاورمیانه باشد. علاوه بر این، چه راه حلی می تواند جلوی میلیون ها نفر که آرامششان را در مرگ همه یهودی ها و آمریکایی ها می یابند، بگیرد؟ آیا سازمان ملل می تواند کاری بکند؟ زیرا قطعنامه 1559 به نظر بی فایده و بر اثر می رسد.
با تشکر روی

آقای برنز:
ایالات متحده از بنیانگذاران سازمان ملل است زیرا ایالات متحده]باور داشت که هدف غایی از ایجاد یو. ان. بهبود بخشیدن و گسترش دادن: راه حل های صلح آمیز برای عدم توافق ها و درگیریها، امنیت دوطرفه، پیشرفت اقتصادی و حقوق بشر خواهد بود. سازمان ملل گاهی به این ایده آل ها رسیده و گاهی نه. ما مصصم هستیم که سازمان ملل را بهسازی کنیم تا بتواند مؤثرتر، کارآمدتر و در اهدافش مصمم تر عمل کند. سازمان ملل در لبنان با چالش سختی روبرو می باشد. اجرای موفق قطعنامه 1701 شورای امنیت نه تنها به نفع لبنان و اسراییل است بلکه تاثیرات مثبت منطقه ای نیز خواهد داشت. همان طور که وزیر امور خارجه رایس عنوان کرد قطعنامه 1701 سازمان امنیت برای تمام طرفداران اعتدال و دموکراسی درخاور میانه یک پیروزی، و برای کسانی که سعی در از بین بردن این اصول با خشونت دارند، مخصوصاً دولت های سوریه و ایران، یک شکست محسوب می شود. یکی از مهم ترین مواد این قطعنامه، ملزم کردن تمامی کشورها به رعایت تحریم ورود هرگونه سلاح به لبنان به جز تسلیحات مربوط به دولت لبنان و یا تشکیلات رسمی امنیتی، می باشد. من معتقدم که ما [آمریکا] باید از سازمان ملل حمایت کنیم. با وجود کمبودهایش، سازمان ملل قدم های بزرگی جهت پیشگیری از بیماری ها و ریشه کن کردن فقر بر می دارد. به عنوان کشور میزبان یو.ان و بزرگترین عضوش، ما به عنوان یک آمریکایی از کمک به یو. ان برای پیروزی، نفع خواهیم برد.


مایکل از پاول، تنسی، می نویسد:
روابط ما با عربستان سعودی چگونه است؟

آقای برنز:
ایالات متحده و عربستان سعودی از روابط مستحکمی برخوردارند، روابط این دو کشور از زمان دیدار بنیانگذار عربستان سعودی، شاه عبدالعزیز و پرزیدنت روزولت در عرشه ناو یو اس اس کوینسی در سال 1945 حسنه بوده است و در طی سالیان دراز، با به حکومت رسیدن شاهان و رییس جمهوران متوالی از جمله شاه عبدالله و پرزیدنت بوش به همان صورت ادامه دار شده است. امروز، ایالات متحده و عربستان سعودی از طریق گفتگوی استراتژیک، برای مبارزه با تروریسم و پرداختن به مسائل دو جانبه و نیز منطقه ای، با هم همکاری نزدیکی دارند. این گفتگوی استراتژیک بین دو کشور توسط پرزیدنت بوش و شاه عبدالعزیز در آوریل 2005 نباشد. اولین جلسه گفتگو در نوامبر 2005 در جده صورت گرفت و توسط وزیر امور خارجه آمریکا، رایس، و وزیر امور خارجه عربستان، شاهزاده سعود الفیصل، اداره شد.

به عنوان کشور میزبان مقدس ترین بناهای اسلامی در مکه و مدینه، عربستان سعودی پایگاه روحانی تمامی مسلمانان جهان به حساب می آید. عربستان سعودی همچنین به عنوان اولین صادر کننده انرژی در جهان، در اقتصاد دنیا نقش عمده ای بازی می کند و ما همچنان که با مشکلات قرن 21 روبرو می شویم، انتظار داریم عربستان سعودی نقش موثری در حمایت از صلح، میانه روی و اصلاحات در خاورمیانه داشته باشد.


یوگش از بنگلور هند، می نویسد:
ایالات متحده به عنوان یک کشور قدرتمند شناخته می شود. دولت ایالات متحده در صدد مبارزه با تهدیدات تروریستی است که تنها متوجه آمریکا و انگلستان می شوند. اما سایر کشورهایی که دوست دارند در آرامش زندگی کنند چه؟ اینجا نظامیان مسلحی هستند که در پی او کی (کشمیر تحت اشغال پاکستان) یا پاکستان مستقر هستند و در طی چند سال، هزاران نفر را کشته اند. آیا سیاست خاصی جهت مبارزه با تروریسم جهانی وجود دارد؟

آقای برنز:
همان طور که پرزیدنت بوش در روز دوشنبه خاطر نشان کرد، ما مشغول یک مبارزه جهانی علیه تروریسمی هستیم که هدفش همۀ کشورهای صلح دوست در تمام دنیا می باشد و مهم ترین درسی که حوادث هفته گذشته می تواند به ما بیاموزد این است که این جنگ هم چنان ادامه دارد و هنوز افرادی هستند که برای رسیدن به اهداف سیاسی شان مردم بی گناه را به قتل می رسانند. تلاش ما برای مبارزه با تروریسم شامل همه کشورهای دنیا می شود. از جمله اجرای برنامه آموزشی ضد تروریسمی در حدوداً 100 کشور دنیا. ما مشغول همکاری هر روزه با دولت های سایر کشورها هستیم تا بتوانیم امنیت آمریکا و کشورهای دیگر تأمین کنیم.

ایالات متحده و هند روابط دوستانه مستحکمی دارند. ما دموکراسی و تمدن شما را تحسین می کنیم. کشورهای ما در حال توسعه یک همکاری نزدیک استراتژیک هستند و ما اساساً با هر گروه تروریستی در هند مخالفیم. فاجعه انفجار بمب در مومبای ما را بسیار متأثر کرد و ما در جنگ علیه تروریسم در کنار هند ایستاده ایم.


کوین از ایدینا پولیس، ایندینا می نویسد:
من این اواخر در روزنامه خواندم که دولت بوش "شدیداً ارتباط با ایران و سوریه را محدود کرده است" و این مانعی بر سر راه ایالات متحده جهت حل معضلات خاورمیانه ایجاد کرده است. حالا این حقیقت دارد که روابط ما با ایران و سوریه رو به کاهش است؟ و اگر چنین است، آیا شما فکر می کنید که این امر باعث کمرنگ شدن تلاش های ما در خاورمیانه می شود؟

آقای برنز:
مسئله، عدم ارتباط نیست. همان طور که وزیر امور خارجه رایس بیان کرده است، مشکل این است که سوریه و ایران به حرف دیگران توجهی ندارند. ما در سوریه سفارت داریم و با دولت آن کشور از روابط دیپلماتیک برخورداریم. ما طی جنگ اخیر در لبنان پیام های مهمی به سوریه دادیم. رابطه ما با سوریه، در جهت یافتن راه حلی برای مشکلات خاورمیانه، پویا و در حال جریان است. پیام ما برای دمشق عوض نشده است: زمان آن رسیده است که سوریه یک تصمیم استراتژیک بگیرد و رفتارش را عوض کند. اما همان طور که می دانید، ایالات متحده از سال 1979 با ایران روابط رسمی دیپلماتیک نداشته است. به همین دلیل است که برای مهار کردن برنامه هسته ای ایران، ما از طریق دیپلماسی چند جانبه با همکاری با هم پیمانانمان و جامعه بین المللی وارد عمل شده ایم. این موضوعی است که برای ما از اهمیت زیادی برخوردار است و همه تلاش خود را صرف آن می کنیم.


لیز از نیویورک می نویسد:
چگونه قطعنامه 1701 سازمان ملل یا هر تلاش دیگری از جانب جامعه بین المللی، می تواند مانع حزب الله از آموزش و ترویج نفرت، قتل و نابودی یهودی ها و اسراییل شود؟

آقای برنز:
هر گروهی که نفرت را آموزش می دهد برای ما یک نگرانی محسوب می شود و ما از طریق دیپلماسی عمومی مان سعی در مقابله با این آموزش ها داریم. ما به مبارزه علیه کسانی – مانند ایران، سوریه و حزب الله – که منکر حق موجودیت اسراییل هستند ادامه می دهیم. تصویب قطعنامه 1701 گام مثبتی است ولی این تنها اولین قدم محسوب می شود. شرایط این [قطعنامه] منجر به استقرار صلح پایدار می شود و به دولت منتخب لبنان کمک می کند که دامنه اقتدارش را گسترش دهد. ما در حال بهینه سازی نیروهای صلح سازمان ملل در لبنان – یونیفیل – با یک برنامه ریزی قوی، دامنه گسترده عملیاتی، تجهیزات بهتر و افزایش تعداد سربازان به 15،000 نفر می باشیم. نیروهای مسلح لبنان با همکاری نیروهای بین المللی، به منظور حفاظت از مردم لبنان و تثبیت اوضاع در منطقه، در جنوب لبنان مستقر خواهند شد. این برای کسانی که می خواهند با خشونت، نظم منطقه را از بین ببرند مخصوصاً دولت های سوریه و ایران یک شکست محسوب می شود.

به علاوه، دولت ایالات متحده سرپرستی کمک های امدادی به مردم لبنان را بر عهده دارد. آنها از حمایت کامل ما برای بازسازی کشورشان برخوردارند. به عنوان اولین قدم، ما کمک های اورژانسی بشر دوستانه مان را به 50 میلیون دلار افزایش دادیم. برای حفاظت از دستاوردهای صلح، ما به مردم لبنان کمک می کنیم تا از این درگیری با موقعیت های بهتر و موفقیت های بیشتر بیرون بیایند و شرایط اجتماعی و اقتصادی ایجاد کنند که دهن کجی باشد به خطی مشی سزاوار سرزنش حزب الله.


وین از چمپلین، مینه سوتا می نویسد:
من شدیداً نگران دستیابی ایران به سلاح های هسته ای هستم، مخصوصاً زمانی که پرزیدنت بوش دیگر در مقام رییس جمهور فعال نباشد. آنها پول و انگیزه لازم [برای این کار] را دارند. برای توقف آنها چه می توان کرد؟ ارادتمند، وین مک گینیز

 

بیزبلاگر: مطلب فوق تنها جهت اطلاع از نظرات مصاحبه شونده بعنوان فردی فوق العاده صاحب نفوذ در سیاست خارجی آمریکا در وبلاگ قرار داده شده!

آقای برنز:
دولت ایالات متحده به همراه سایر اعضای جامعه جهانی، سخت در تلاشند که مانع این امر شوند. وزیر امور خارجه، رایس در 31 مه گفت که منافع حیاتی ایالات متحده و سایر دوستان و هم پیمانان ما در منطقه به دلیل بی اعتنایی مستمر ایران به جامعه بین الملل در خطر است و ایالات متحده برای حفظ این منافع مشترک اقدامات لازم را انجام خواهد داد. هم پیمانان ما در اروپا، خاورمیانه و آسیا در مورد منزوی کردن و تحت فشار گذاشتن ایران در جهت دست برداشتن از بلند پروازی های هسته ای اش با ما هم نظر هستند. در طول 18 ماه گذشته، پرزیدنت بوش و وزیر امور خارجه رایس، تلاش کرده اند تا قدرت های بزرگ جهان را برای خنثی کردن طرح های ایران به اتحاد و هم نوایی برسانند. من در مقام رابط اصلی ای یو 3 و روسیه و چین بیش از 12 بار در خصوص این مهم، به اروپا سفر کرده ام.

در نتیجه تلاش هایمان، ما به اتحاد بی نظیری در بین قدرت های مطرح دنیا درمورد چگونگی پرداختن به بلند پروازی های هسته ای رژیم ایران، رسیده ایم. ما در مورد طرح های پیشنهادی بلند مدت جهت پیدا کردن راه حلی از طریق گفتگو با ایران به توافق رسیده ایم. در 31 ژوئیه، سازمان امنیت سازمان ملل، قطعنامه 1696 را وضع کرد که بسیار قاطعانه این پیغام را به ایران داد که می تواند تصمیمش را بگیرد: همکاری یا انزوای بیشتر. اگر ایران فعالیت های غنی سازی و فرآوری اورانیوم را تا 31 اوت متوقف نکند با عکس العمل های شدیدتر سازمان ملل امنیت ازجمله تحریم مواجه خواهد شد. ما شدیداً ایران را به پذیرش پیشنهاد سخاوتمندانۀ کشورهای عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل و آلمان، تشویق می کنیم.


آقای برنز:
از سوالات جالب شما در مورد خاورمیانه متشکرم. از صحبت های امروزم با شما بسیار لذت بردم.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد