بیزبلاگر- BETA

بیزبلاگر: در باره بازار، تجارت، سرمایه، زندگی و کسب وکار از نگاه فرزاد زمانی!- آنچه دیروز نمی دانستم!

بیزبلاگر- BETA

بیزبلاگر: در باره بازار، تجارت، سرمایه، زندگی و کسب وکار از نگاه فرزاد زمانی!- آنچه دیروز نمی دانستم!

'خروج ایران از ان پی تی مطرح نیست'

 
حداد عادل
حداد عادل: خروج جمهوری اسلامی از ان پی تی هم اکنون مطرح نیست
رییس مجلس ایران خروج از پیمان منع گسترش جنگ افزارهای هسته ای - ان پی تی - را رد کرده است و مقامات چین و فرانسه راه حل سیاسی برای بحران هسته ای ایران را مورد حمایت قرار داده اند.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - روز چهارشنبه، 30 اوت، غلامعلی حداد عادل، رییس مجلس ایران، در گفتگو با خبرنگاران گفت که ایران با پاسخ به بسته پیشنهادی اروپا باب مذاکره را گشوده و افزود که "بحث خروج ایران از ان پی تی هم اکنون مطرح نیست."

آقای حداد عادل در عین حال گفت که مجلس استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای را به صورت قانون در آورده و افزود که "ملت ایران، مجلس و دولت بر استفاده کردن خود از این حق قانونی اصرار دارند."

در حالیکه قطعنامه شماره 1696 شورای امنیت به ایران تا پایان ماه اوت مهلت داده است تا غنی سازی اورانیوم را متوقف کند یا با اقدامات بعدی شورا مواجه شود، مقامات جمهوری اسلامی غنی سازی را از حقوق انکارناپذیر این کشور به عنوان یکی از امضاکنندگان ان پی تی دانسته و بر آن تاکید داشته اند.

ایران روز 22 اوت پاسخ خود به مجموعه پیشنهادی پنج عضو دایم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا و فرانسه) و آلمان - موسوم به گروه 1+5 - را تسلیم این کشورها کرد.

گرچه جزییات پاسخ ایران هنوز انتشار نیافته، اما گفته می شود که این پاسخ حاوی قبول درخواست تعلیق غنی سازی نیست اما پیشنهاد مذاکره برای حل این مساله را پیشنهاد می کند.

راه حل سیاسی

هنوز تاریخ مشخصی برای تشکیل جلسه شورای امنیت به منظور بررسی جواب ایران و اقدامات بعدی در واکنش به آن تعیین نشده اما ایالات متحده اصرار داشته که به دلیل خودداری ایران از قبول صریح درخواست تعلیق غنی سازی، لازم است شورای امنیت قطعنامه ای حاوی وضع تنبیه های بین المللی علیه این کشور را تصویب کند.

در همانحال، گزارش شده است که دولت چین مجددا از یافتن راه حلی سیاسی برای بحران هسته ای ایران حمایت کرده است.

در پی ملاقات لی ژائوزینگ، وزیر خارجه چین، ا عباس عراقچی، معاون وزارت خارجه جمهوری اسلامی که به آن کشور سفر کرده، وزارت خارجه چین اعلام داشت که دو طرف پس از تبادل نظر در باره موضوع هسته ای ایران، خواستار مذاکرات دیپلماتیک برای حل این مساله شده اند.

همزمان، دومینیک دو ویلپن، نخست وزیر فرانسه نیز گفته است که برای بحران هسته ای ایران برون رفتی جز راه حل سیاسی وجود ندارد.

آقای دو ویلپن در عین حال افزود که پاسخ ایران به پیشنهادهای اتحادیه اروپا به خصوص در زمینه غنی سازی اورانیوم، رضایتبخش نبوده است.

با اینهمه، نخست وزیر فرانسه خواستار وحدت نظر کشورهای مختلف در این زمینه شد و گفت که لازم است در این مورد، جامعه بین المللی به شکلی متحد و قاطعانه عمل کند اما در عین حال، اعلام دارد که از گفتگو استقبال می کند.

کشورهای غربی خواستار مذاکره با ایران پس از پذیرش قطعنامه شورای امنیت و تعلیق غنی سازی توسط این کشور هستند در حالیکه به نظر می رسد که جمهوری اسلامی مذاکرات بدون پیش شرط را در نظر دارد.

 
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد