برنامه سفارتخانه های خارجی برای تخلیه تهران
ا تشدید شایعات احتمال حمله آمریکا یا اسراییل به ایران، سفارتخانه های متعددی در تهران قصد دارند برای خروج از این کشور برنامه ریزی کنند.

دیپلمات های خارجی شاغل در تهران بر این باورند که تا پایان سال 2007 میلادی به ایران حمله می شود و تا آن زمان ایران به اندازه کافی اورانیوم غنی شده خواهد داشت تا یک فاجعه انسانی و زیست محیطی را ایجاد کند.

سفارتخانه ها معمولا برای نجات کارمندان خود امکان تخلیه را دارند اما این آمادگی در تهران گویا شدیدتر است؛ اخیرا چندین ماموریت دیپلماتیک در تهران برای فراهم کردن مقدمات این فرار انجام شده و سفارتخانه هایی که ماموران امنیتی دائم نداشته اند خواستار حضور آنان شده اند.

به نظر می رسد مقامات سفارتخانه ها از گزینه های مختلفی برای برنامه ریزی تخلیه استفاده می کنند که از آن جمله می توان به زمان بندی مناسب برای سفر به مقاصد متفاوت با وسایل نقلیه متنوع اشاره کرد.

در گزارش این روزنامه آمده است: آمریکا و اسراییل که هر دو ایران را به تلاش برای دستیابی به تسلیحات هسته ای متهم می کنند خواهان انجام مذاکرات دیپلماتیک برای توقف تلاش ایران به عنوان بهترین راه حل ممکن هستند اما باید به این اطمینان دست بیابند که زمان مورد نیاز برای انجام مذاکرات بیشتر از زمانی است که ایران به استقلال هسته ای دست پیدا می کند و به این دلیل ترجیح می دهند با حمله به تجهیزات هسته ای ایران، از وارد آمدن خسارت از سوی تهران پیشگیری کنند. چنین حمله ای قطعا زیان های جانی و مالی بی شماری برای ایرانیان در پی خواهد داشت.

با چنین منطقی زمان بندی حمله به ایران باید پیش از غنی سازی اورانیوم لازم برای تسلیحات هسته ای برای این کشور صورت گیرد. اما باید این نکته را در نظر داشت که آمریکا و اسراییل به دلیل نگرانی از پاسخ ایران وناآرامی هایی که در منطقه به وجود می آید حمله را تا آخرین لحظه به تعویق می اندازند.

نگرانی مشابهی در سال 1981 و قبل از حمله اسراییل به رآکتور عراق در اوسیراک برای این کشور به وجود آمد.

براساس اطلاعات، مقاله ای با عنوان «حمله به رآکتور اتمی اوسیراک» در سال 1981 به کابینه اسراییل خبر رسید که محموله ای حاوی 90 کیلوگرم اورانیوم غنی شده از فرانسه در راه عراق است که در صورت قرارگرفتن در رآکتور حمله، باخسارات جانی ومالی بی شماری همراه می شود.

این مساله عاملی موثر در تصمیم گیری "ییگال یادین" معاون نخست وزیر بود که در ابتدا با حمله مخالفت می کرد اما با شنیدن این اخبار ذهنیت خود را تغییر داد.

اطلاعات دیگری نشان می داد اسراییل آن زمان احساس کرده این حمله باید در زمانی مناسب و پیش از استفاده از سوخت هسته ای و وقوع فاجعه ای انسانی صورت بگیرد. اما اکنون این نگرانی به وجود آمده که در واقع زمان تقریبی برای کارآمد شدن رآکتور و احتمال بروز چنین فاجعه ای چه هنگامی است؟

این روزنامه می افزاید: در درگیری کنونی با ایران، فشار آمریکا بر بسیاری کشورها و سازمان های چندملیتی برای تحریم ایران از کارایی لازم برخوردار نبوده و در آخرین تحلیل، تهران قصد ندارد فعالیت های غنی سازی خود را متوقف کند و تحریم های سازمان ملل متحد به زمان زیادی برای تاثیرگذاری نیاز دارد.

اگر به ایران حمله شود پاسخ تهران متوجه اسراییل و نیروهای آمریکایی در خاورمیانه خواهد بود. همچنین این انتظار وجود دارد که ایران با فعال کردن حزب الله این نیرو را علیه اسراییل تهییج کند.

منابع امنیتی اسراییل همچنین نسبت به موسسات و منافع اسراییل در سراسر دنیا ابراز نگرانی کرده اند. سوریه نیز اگر با ایران همکاری کند یا تنها دوست خود در جهان را رها کند، تعیین کننده است. نقش بالقوه سوریه در چنین بحران منطقه ای سبب شده عربستان سعودی از این کشور بخواهد روش خود را تغییر دهد.

منبع: عصر ایران